Beskrivning och installations-video för galleriskenor

Galleriskenor

GALLERISKENA LED BELYSNING
Med Galleriskena LED Combi Rail Pro kombinerar du flexibel hängning av din konst och flyttbara armaturer för att belysa dina tavlor. Enkel att bygga ut genom att koppla på en skena till till samma transformator/adapter, eller köpa till fler armaturer till befintlig skena.

Vi rekomenderar LED lampor eftersom dessa inte avger värme och därför är mindre skadliga för konst än tex. halogenlampor. OBS: Transformatorn har stickkontakt som ansluts direkt i vägguttaget, du behöver ingen elektriker. Färg vit RAL 9010, 200cm lång,  endast 37 mm hög, kan sågas med metallsåg.  Skenan täcker väggbeslagen så dessa inte syns.

Installations-video
Läs mer om skenan i vår webbshop


Galleriskenor

 

 
GALLERISKENA KLICK
Galleriskena Klick 200 cm är vår mest sålda väggskena för tavelhängning.
Fantastisk när du har hopplöst hårda  betongväggar. Skenan ihop med tråd och bildkrokar gör att du alltid kan prova dig fram till den ultimata hängningen för din vägg utan att göra nya stora hål! Väggfästena är unikt platta och används som mall för snabb och enkel uppsättning av skenan tätt mot taket. Skenan döljer väggfästena, är målningsbar och mycket diskret och närmast osynlig på väggen. Fungerar både i hemmiljö, offentlig miljö och gallerier.

Installations-video
Läs mer om skenan i vår webbshop

Galleriskenor

 

 

 

 

GALLERISKENA MUSEUM+
Galleriskena Museum eller J-rail väggskena lagerförs vitlackerad och 200 cm lång.
Den är framtagen för att hänga tunga konstverk upp till 100 kg/m. Denna typ av skena förekommer på många gallerier och museum värden över. Den är utformad för att användas med fasta 4mm stavar i stål eller aluminium med skjutbara krokar som finns för olika tyngder. Vill du hänga lättare konstverk kan denna skena kompletteras med en S-krok och tråd samt valfri bildkrok. Till detta system finns också säkerhetsblock när du behöver stöldskydd, fråga oss gärna!

Installations-video
Läs mer om skenan i vår webbshop

 

Galleriskena KLICK PRO 

GALLERISKENA KLICK PRO
Klick PRO är en vidareutveckling av Galleriskena Klick. Tillverkad i aluminium. Den är något högre än Klick skenan och monteras på ett sådant sätt att  upphängningstrådens glidfästen kan döljas bakom skenkanten ELLER så kan man använda den övre delen som kabelgömma. Skenan är gedigen med mycket hög finish och kvalitet. Väggfästena på väggen döljs helt av skenan. Att montera  skenan är enkelt och kan göras så att den ansluts tätt till taket. Lagerförs i vitt (grundmålad som kan övermålas) och finns i aluminium som beställningsvara.

Installations-video
Läs mer om skenan i vår webbshop

 

Kontur

 

 

GALLERISKENA KONTUR
”Liten skena för mycket konst”: Detta är vår minsta skena (endast endast 12,5 x12,5 mm) grundlackerad i vitt och 150 cm lång. Vi säljer den som ett komplett SET för att göra det enkelt för dig. Skenan har ett unikt utseende med en minimalistisk, attraktiv, diskret design. Enkel installering med 5 små platta väggfästen. I setet ingår det två tunna transparenta Perlontrådar endast 1  mm samt 2 st bildkrokar Micro Grip för 1 mm lina. Passar perfekt ihop med den kompakta konstruktionen. Max belastning skena: 20Kg/meter.

Installations-video
Läs mer om skenan i vår webbshop

 

 

INFO RAIL


INFO RAIL
Info skenan eller Inforail är den perfekta lösningen för att hänga upp alla typer av dokument, barnens teckningar, foton, att-göra-lappar, vykort, affischer och recept.  Den är diskret och passar i de flesta miljöer, är enkel att sätta upp och kan förlängas eller kapas enkelt med bågfil i exakt den storlek du vill ha. 

Gummimembranen håller fast ett papper från en gram vikt på 80 gr (som ett skrivarpapper)upp till 2 mm tjocklek.  Idealiskt att ha på Dagis, skolan, i barnens rum, köket, kontoret, sjukhuset eller i Receptionen. Går snabbt och enkelt att byta  dokument utan tejpkladd eller nya hål i väggen!  Skjut upp papperet i skenans undersida så greppar gummilamellerna det, vill du ha bort det så drag neråt! Enkelt eller hur?

Info Rail i skolan
Installations-video
Läs mer om skenan i vår webbshop

Webshop

galleriskena.se

Arkivet


Råd och tips för dig
som ramar själv.